pardon voor asielzoekers

المشرفون: مشرفي المنتدى, إداريين

pardon voor asielzoekers

مشاركةبواسطة karam_nl » 10 ديسمبر 2008 15:32

Albayrak zet punt achter pardon voor asielzoekers


DEN HAAG - De pardonregeling voor een groep asielzoekers die al jaren in Nederland verblijft, loopt 1 januari definitief ten einde. Asielzoekers die gebruik willen maken van het pardon, moeten zich voor de jaarwisseling melden.

Dat heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie dinsdag aan de Tweede Kamer gemeld. De pardonregeling zou aanvankelijk in januari dit jaar worden gesloten. Daarna konden ex-asielzoekers die al jarenlang in Nederland verblijven echter nog een beroep doen op de regeling via de burgemeesters van de vier grote steden. Dat gebeurt op verzoek van gemeenten.

De Tweede Kamer reageerde deze week kritisch op die gang van zaken. Albayrak heeft nu besloten deze mogelijkheid met ingang van 2009 af te sluiten. Zij benadrukt in haar brief aan de Kamer dat het nooit de bedoeling is geweest dat de pardonregeling eindeloos zou doorlopen.

De pardonregeling loopt sinds 15 juni 2007 en is bedoeld voor een ‘oude’ groep asielzoekers die onder de oude Vreemdelingenwet (voor april 2001) asiel heeft gevraagd. Ongeveer 27.500 buitenlanders hebben inmiddels een verblijfsvergunning gekregen op grond van het pardon.


gepubliceerd op 09 december 2008 12:12, bijgewerkt op 9 december 2008 13:28
deVolkeskrant
عامل النّاس كما تحب أن يعاملوك
karam_nl
Team Member
Team Member
 
مشاركات: 1693
اشترك في: 10 أغسطس 2006 02:23

العودة إلى الأخبار

الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين و 4 زائر/زوار